divendres, 16 de maig del 2014

Una mà de contes




ASPECTES GENERALS:

Nom: Una mà de contes

Autor (o autors): Club Super 3

Distribuït: Televisió de Catalunya

Any de producció o darrera actualització:

Edat dels destinataris: Cicle Mijtà




CONTINGUT:

Breu descripció del programa: Continguts:

No necessita registre i és gratuït.

La pàgina principal és la pestanya “Contes” on hi ha contes publicats de persones que ho han compartit i tothom té la opció de veure’ls, també es permet cercar algun conte en concret al cercador de contes. A la pestanya “Tallers” tot usuari pot esdevenir creador del seu propi conte a partir de taller de dibuix, taller de retall i composició, taller de contes il·lustrats, taller de subtitulat i taller de so. A la pestanya “Blog” hi ha un blog creat per l’organització que es va actualitzant. En aquest bloc hi ha diverses entrades relacionades amb els contes que es comparteixen o les opcions que permet el programa. La pestanya “Biblioteca” és on  hi ha recomanacions de contes realitzats a partir del programa. Finalment a la pestanya “Participants” informa a l’usuari com pot esdevenir participant del web.

Funcionalitat: podem utilitzar-la per crear contes.

Tipus d’activitat que proposa: participar a fer contes a partir de diferents tipus de tallers : taller de dibuix, taller de retall i composició, taller de contes il·lustrats, taller de subtitulat i taller de so

Ús: és d’ús individual.



Àrees curriculars relacionades: es treballa l’àrea d’educació artística i la llengua.

Competències que es treballen: En relació a les competències bàsiques que es poden treballar a través d’aquest programa de creació de contes  podem treballar la competència artística i cultural, la competència del tractament de la informació i competència digital, i la competència d’autonomia i iniciativa personal i la competència comunicativa, lingüística i audiovisual.

Adequació al target: És molt fàcil de saber fer anar la web. Està adreçat a usuaris de Cicle Mitjà o Superior. Amb els alumnes de Cicle Inicial es podria treballar però es requeriria el suport de l’adult de manera continuada.

INTERFÍCIE:

Descripció: el recurs dóna instruccions simples, breus i clares.

Estètica:  La pàgina web té el mateix estil del programa que es feia de la mà de contes, és una estètica atractiva i dóna ganes de realitzar els tallers que proposa.  

Navegació: La pàgina és gratuïta i de lliure accés, però no inclou publicitat. No permet descarregar-se l’aplicació per a mòbils.

Perifèrics especials: es poden utilitzar altaveus si es vol realitzar el conte amb sons i la interfície del ratolí.

USABILITAT:

Gent de totes les edats pot gaudir del programa.

INTERACTIVITAT:

Tipus de resposta del sistema: Té un grau elevat d’interactivitat que només pot variar en funció de la connexió a internet. Els efectes es canvien de manera immediata i tens la possibilitat de canviar la imatge durant el procés sense perdre els efectes que s’havien fet fins al moment.

Què permet fer a l’usuari? Crear contes i  guardar-los i compartir-los a través de les xarxes socials.

Quines possibilitats didàctiques ofereix? Es podria treballar a informàtica o a les hores de plàstica per combinar les TIC amb la plàstica.

PROPOSTES DE MILLORA:

 Que la pàgina encara fos més interactiva i permetés treballar la llengua anglesa.

1 comentari:

  1. Trobo molt interessant treballar a partir d'una mà de contes i crec que ofereix moltes possibilitats als alumnes.

    ResponElimina