divendres, 16 de maig del 2014

La casa del mago




ASPECTES GENERALS:
Nom: La casa del mago
Autor (o autors): Primaritis
Distribuït: Ministerio de Educación
Any de producció o darrera actualització:
Edat dels destinataris: Cicle Inicial

CONTINGUT:
Breu descripció del programa: Continguts:
No necessita registre i és gratuït.
Es comença fent clic a qualsevol dels 3 objectes de “La casa del mago” , és a dir l’objecte 1 ( un barret) et porta a un bosc on hi ha animals que quan es prem un animal amb el ratolí aquest et porta a realitzar una activitat relacionada amb els sons d’animals. L’objecte 2 ( unes boles) et porta a un poble on hi ha persones que quan les cliques et porten a realitzar diverses activitats relacionades amb  la música  i l’objecte 3 (una capsa) et porta a realitzar activitats relacionades amb l’art pictòric d’autors espanyols. Aquesta aplicació permet aprendre l’art a partir d’activitats interactives.

En aquest programa sempre hi ha l’opció a baix a l’esquerra de retornar a la pàgina anterior,  a la casa del mag o bé  a la pàgina principal, és a dir,  a l’inici del web, .
Funcionalitat: aprendre l’art artístic a partir de la música i la plàstica.  
Tipus d’activitat que proposa: Proposa molt tipus d’activitats relacionades amb la música i la plàstica a partir de sons i d’imatges.
Ús: és d’ús individual.
Àrees curriculars relacionades: es treballa l’àrea d’educació artística.
Competències que es treballen: En relació a les competències bàsiques que es poden treballar a través d’aquest editor d’imatges podem treballar la competència artística i cultural, la competència del tractament de la informació i competència digital, i la competència d’autonomia i iniciativa personal.
Adequació al target: El contingut és per Cicle Inicial però el target no està massa adequat als continguts que es transmeten ja que és complicat d’utilitzar, potser el target estaria adequat per alumnes de Cicle ´Mitjà o Superior.
INTERFÍCIE:
Descripció: el recurs dóna instruccions simples però és complex el sistema d’organització de la pàgina.
Estètica:   S’utilitzen tot tipus de colors i té una estètica agradable que convida a entrar i provar.  El tipus de dibuix que empra el programa és adequat per Cicle inicial.
Navegació: La pàgina és gratuïta i de lliure accés, però no inclou publicitat. També es pot descarregar per mòbils amb sistema de Google Play o App Store.  
Perifèrics especials: requereix altaveus i la interfície del ratolí.
USABILITAT:
Es pot gaudir del programa sense necessitat de descarregar-se’l.
INTERACTIVITAT:
Tipus de resposta del sistema: Té un grau elevat d’interactivitat, ja que permet clicar lliurement el que el nen desitja i sempre hi ha una resposta, tot i així el programa també dóna instruccions per realitzar les activitats per mitjà d’àudio i de subtítols.  
Què permet fer a l’usuari? Realitzar activitats online relacionades amb la plàstica i la música..
Quines possibilitats didàctiques ofereix? Es podria treballar a informàtica o a les hores de plàstica per combinar les TIC amb la plàstica.
PROPOSTES DE MILLORA:
 La pàgina hauria d’adequar millor el target al nivell en què estan destinades les activitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada