dimarts, 20 de maig del 2014

Les consoles, les més additives

Diari la Vanguardia, Dimarts 29 d'abril del 2014.

A la pàgina 19 trobem un monogràfic especial que ens parla de les consoles, que són molt additives. Espanya és un dels quatre mercats europeus de major consum de videojocs.

Els videojocs absorbeixen les vides, fins al punt d’utilitzar bolquers per no anar al bany. A Xina, uns 24 milions de joves web junkies, són addictes a la xarxa i es passen més de sis hores diàries on line. Es considera una malaltia i s’etiqueta com a trastorn clínic. Són els primers en habilitat centres de readaptació social per curar l’addicció. Allà, els joves realitzen esport i teràpia psicològica per ajudar-los a tornar a la ‘’realitat’’.

Al gener, a Xina, van enviar els addictes a internet a centres militars alternant entrenament militar, tractament mèdic i teràpia familiar. 


A Amsterdam (2006), s’obriren les portes de Smith & Jones, la primera clínica europea per rehabilitar a addictes a les TIC. Al centre s’ofereixen programes de desintoxicació individual i en grup de fins a 12 persones, amb tractaments que oscil·len entre quatre i sis setmanes.

S’ha parlat de si l’afició/addició a les TIC és només això o hi ha altres problemes darrere. Segons l’especialista de la Universitat Rovira i Virgili, Adriana Gil diu que ‘’L’addicció no està reconeguda com a base científica, però si es pot fer un ús abusiu o tenir problemes relacionats, però no tenir una addicció.


Blanca Hernández.

1 comentari:

  1. Aquesta notícia està molt relacionada amb l'anterior, estic totalment d'acord en que l'adicció pot ser a qualsevol cosa i no només amb les TIC... Crec que la gent té molta por a les coses noves, però és com si antigament s'hagués dit que hi havia "adicció als llibres"... en fi.

    ResponElimina