dijous, 22 de maig del 2014

Take Kids

ASPECTES GENERALS:
Nom: Art Detective
Autor (o autors): Crafty Offline
Distribuït: Take Kids
Any de producció o darrera actualització: 2014
Edat dels destinataris: Cicle Mitjà i Superior

CONTINGUT:
Breu descripció del programa: És necessita registre i és gratuït. És un blog convida a entrar en diverses activitats, atès que està dividit per pestanyes:
  • My gallery: aquí es poden incloure treballs de Tate a la seva galeria, enviar un propi treball, compartir el seu l’art amb el món, deixar comentaris, posar nom a altres treballs i enviar el treball que s’ha creat en els jocs a la seva galeria.
  • Games: t’indica que l’inspiris i si vols inspiració. S’agafa una imatge, que sigui de color groc i es posa. S’ha d’utilitzar el Tate Paint per crear la imatge. S’ha d’utilitzar dos colors per dibuixar el que es prefereixi. També es pot utilitzar Airbrush per crear imatges i pintar en una representació de full de paper.
  • Films: es poden crear vídeos i compartir-los perquè la gent pugui comentar.
  • Tate Create: en aquest lloc pots trobar coses per fer fora de línia. Les activitats són creades i provades pels nens que visiten la pàgina. També, es pengen les fotografies per veure el procés.
  • What’s on? T’adreça a les pàgines que web que hi ha sobre el tema.
  • Adult zone: és pels pares i familiars que vulguin saber que fa el seu fill garantint-los una seguretat.
Funcionalitat: s’utilitza per la cerca d’idees i la creació d’imatges d’art per crear plàstica mitjançant l’ordinador. 
Tipus d’activitat que proposa: l’activitat proposa penjar imatges i vídeos relacionats amb l’art. Primer de tot, crear aquests dibuixos i, finalment, compartir-los i comentar-ho a través de la xarxa.

Ús: és d’ús individual o col·lectiu.

Àrees curriculars relacionades: es treballa l’àrea d’educació artística i les TIC a partir de la creativitat i la imaginació.

Competències que es treballen: Les competències que es treballen són: la competència artística i cultural, la competència del tractament de la informació i competència digital i competència d’autonomia i iniciativa personal.

Adequació al target: tot i que la pàgina està en anglès, gràcies a les imatges que acompanyen a les eines és fàcil de saber fer anar la web. Està adreçat a usuaris de Cicle Mitjà o Superior. Amb els alumnes de Cicle Inicial es podria treballar però es requeriria el suport de l’adult de manera continuada. Hi ha un programa que és el Tate que és per adults i el Tate Kids per a nens.

INTERFÍCIE:
Descripció: el recurs dóna instruccions simples, breus i clares.

Estètica: la pàgina principal es presenta en forma de blog amb unes pestanyes que pots anar triant, depenent el que es vulgui realitzar. Els colors són vius i l’estètica és agradable. Convida a provar l’aplicació i a submergir-se dins el blog.

Navegació: La pàgina és gratuïta i de lliure accés. És una aplicació per treballar a través de l’ordinador.

Perifèrics especials: no requereix altaveus ni similars, és suficient amb la interfície del ratolí.

USABILITAT:
Es pot gaudir del programa sense haver-lo de descarregar.

INTERACTIVITAT:
Tipus de resposta del sistema: Té un grau elevat d’interactivitat que només pot variar en funció de la connexió a internet. Els efectes es canvien de manera immediata i tens la possibilitat de canviar la imatge, de galeria o pestanya, durant el procés, sense perdre els efectes que s’havien fet fins al moment.

Què permet fer a l’usuari? Editar imatges, crear dibuixos, guardar-les, comentar amb altres companys i compartir-les a través de les xarxes socials.

Quines possibilitats didàctiques ofereix? Es podria treballar a informàtica o a les hores de plàstica per combinar les TIC amb la plàstica.

PROPOSTES DE MILLORA:
Que la pàgina estigués en català i castellà perquè la trobem en anglès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada