dimecres, 14 de maig del 2014

Mr. PicassoHead

ASPECTES GENERALS:
Nom: PicassoHead
Autor (o autors): RFI Studios and Ruder Finn
Distribuït: RFI Studios and Ruder Finn
Any de producció o darrera actualització:
Edat dels destinataris: Cicle Mijtà

CONTINGUT:
  • Breu descripció del programa: Continguts:
No necessita registre i és gratuït.
Es comença fent click a “About” on hi ha un text explicatiu sobre el funcionament del programa multimèdia. A la pestanya de “Gallery” es poden visualitzar diversos projectes de gent que ho ha compartit i clicant “Back” o “Next” se'n poden observar molts més. A continuació, hi ha la pestanya “Create” on hi ha l'opció de crear una cara amb l'estil de l'artista Picasso un full en blanc al costat dret de la pantalla. Al costat esquerra hi resten totes les opcions amb les quals es pot crear una cara a partir d'art digitalitzat. A l'apartat de “Create” es poden triar les formes de les cares, d'ulls, de nassos, de llavis, de cabell, de celles i també et dóna l'opció de posar figures abstractes. A la part de baix de la pàgina també hi ha diverses opcions per configurar la figura que es vol crear, hi ha elements per posar color, augmentar tamany i disminuir-lo, per sobreposar, per eliminar, per girar, també per canviar de costat i per començar de nou. Un cop acabat el projecte creat es permet guardar-lo, enviar-lo al mail o bé compartir-ho a la pàgina perquè els altres usuaris ho puguin veure. Finalment l'última pestanya és la de “Search” amb la qual permet buscar exactament el projecte d'algú en concret o bé enviar-lo a algú.

  • Funcionalitat: podem utilitzar-la per : crear postals; per treballar el subrrealisme de Picasso, per treballar la figura humana, per compartir les creacions dels companys amb la resta de la classe o bé enviar-los el projecte als pares i així potenciar la participació familiar amb el centre i les TIC.
  • Tipus d’activitat que proposa: proposa l'activitat de crear de manera lliure un cap a l'estil Picasso.
  • Ús: és d’ús individual però pot compartir-se amb altres persones un cop realitzada l'activitat individual.
  • Àrees curriculars relacionades: es treballa l’àrea d’educació artística.
  • Competències que es treballen: en relació a les competències bàsiques que es poden treballar a través d’aquest programa multimèdia és la competència artística i
    cultural, la competència del tractament de la informació i competència digital, i la competència d’autonomia i iniciativa personal.
  • Adequació al target: la pàgina està en anglès, però és fàcil d'entendre el funcionament del web gràcies a les imatges de les opcions. Està adreçat a usuaris de Cicle Inicial o Mitjà. Amb els alumnes de Cicle Superior es podria treballar però és una activitat sencilla d'utilitzar per aquesta edat.
INTERFÍCIE:
  • Descripció: el recurs dóna instruccions simples, breus i clares.
  • Estètica: Hi ha 4 pestanyes i tota la pàgina és de color blanc amb les lletres negres i vermelles.
  • Navegació: La pàgina és gratuïta i de lliure accés. Aquesta aplicació no es pot descarregar pel mòbil.
  • Perifèrics especials: no requereix altaveus ni similars, és suficient amb la interfície del ratolí.
USABILITAT: 
Es pot gaudir del programa sense haver de compartir-lo i observar altres projectes.
INTERACTIVITAT:
  • Tipus de resposta del sistema: És un programa interactiu ja que permet observar creacions d'altres usuaris sense necessitats de conèixer qui són i , tanmateix, també permet compartir el projecte propi a la pàgina perquè gent que l'utilitza ho pugui veure.
  • Què permet fer a l’usuari? Crear una cara d'un personatge a l'estil artístic de Picasso de manera digitalitzada i compartir-lo a altres persones conegudes o no conegudes. També permet veure altres projectes que estan penjats a la web.
  • Quines possibilitats didàctiques ofereix? Es podria treballar a informàtica, a les hores de plàstica per combinar les TIC amb la plàstica, o bé a matemàtiques per treballar les formes geomètriques i la simetria.
PROPOSTES DE MILLORA:
Que la pàgina estigués en català i castellà.
Que hi haguéssin obres reals del picasso a la decoració de la pàgina web.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada