divendres, 16 de maig del 2014

Hopscotch

https://www.gethopscotch.com/

imageHopscotch és una programació dissenyada per a tothom. Permet als nens arrossegar i deixar anar blocs de codi per crear els seus propis programes utilitzant blocs de construcció simples i intuïtius per crear jocs, animacions i aplicacions en aquest entorn colorit i interactiu. 
El programa facilita que es pugui moure, dibuixar, xocar entre sí, agitar, inclinar i, fins i tot, controlar des d'un iPad els seus personatges.
iPad Screenshot 1Què puc fer i què s'aprèn

Jocs, contes, animacions, art interactiu, aplicacions, altres programes interactius d'arrossegar i deixar anar blocs de colors de codi... i tot el que es pugui imaginar, es pot fer amb Hopscotch. S'aprèn a resoldre problemes, a pensar críticament i els fonaments de la programació dels ordinadors. 
imatgeQuins elements es necessiten? 

Com és un llenguatge de programació visual com ara l'Scratch, l'Alice, o el Blockly, és necessari un ordinador, iPad o dispositiu mòbil amb el programa instal·lat que et permet fer servir l'abstracció, la seqüenciació, els bucles, les variables, les funcions i la lògica condicional.

imatge
Com s'utilitza?

S'edita els personatges directament a l'escenari. Es comença fent dibuixos amb el llapis que esdevindran com animacions a tot color en reproduir el projecte. Llavors, es posen regles com què i quan ha de fer-ho. Un cop es vincula amb un esdeveniment, es crea la regla. També, s'afegeixen les habilitats que es realitzaran o pots crear-ne de noves que no hi siguin en l'aplicació. 
imatgeLa vista prèvia serà aquesta. Així es com es pot veure cada bloc de codi amb el personatge a temps real. Així, ens assegurem que funciona correctament. 

Què no es pot fer amb Hopscotch?

El que no es pot fer és importar els propis personatges, s'ha de fer servir els que t'ofereix el programa. Es poden editar i canviar-los però no utilitzar altres que no constin a l'aplicació. 

2 comentaris:

  1. Ostres quasi bé com l'Scratch. Quines diferències més clares hi ha entre aquest programa i l'Scratch?

    ResponElimina
  2. Veig que segueix el mateix estil que Scratch, penso que treballar d'aquesta manera ajuda als infants a ordenar les idees i estructurar el seu pensament.
    Glòria jo crec que Scratch és la base, és a dir el fet de treballar amb blocs i llavors cada programa el personalitza en quant a personatges o la temàtica que vol treballar, però crec que despenja de Scratch.

    ResponElimina