ASPECTES GENERALS:
- Nom: Gif make
- Autor (o autors): Gif make
- Distribuït: Gif make
- Any de producció o darrera actualització: 2014
- Edat dels destinataris: Cicle Mijtà
- URL: http://gifmake.com/
CONTINGUT:
- Breu descripció del programa: És un programa molt senzill que no necessita registre i és gratuït. S’ha de fer clic a “seleccionar archivo” i pujar un mínim de dues fotografies per poder crear el gif (una imatge en moviment o dues imatges que van canviant una a l’altra).
- Funcionalitat: per crear una seqüència d’imatges automàtica, és un generador de gifs.
- Tipus d’activitat que proposa: no proposa cap activitat, és un recurs per crear gifs.
- Ús: és d’ús individual.
- Àrees curriculars relacionades: es treballa l’àrea d’educació artística.
- Competències que es treballen: En relació a les competències bàsiques que es poden treballar a través d’aquest generador de gifs podem treballar la competència artística i cultural, la competència del tractament de la informació i competència digital, i la competència d’autonomia i iniciativa personal.
- Adequació al target: tot i que la pàgina està en castellà, conté alguns continguts en anglès que no han estat traduïts. S’utilitza un vocabulari formal adreçats a usuaris de tot tipus a partir del Cicle Mitjà de l’Educació Primària.
INTERFÍCIE:
- Descripció: el recurs dóna instruccions simples, breus i clares. Tens la opció de canviar la velocitat en que es reprodueix el gif, utilitzant la barra de “Delay”.
- Estètica: l’estètica de la pàgina no crida gaire l’atenció, predominen colors com el vermell, el negre i el gris. No és gaire animada ja que només fa la funció de generar gifs.
- Navegació: La pàgina és gratuïta i de lliure accés, però no inclou publicitat.
- Perifèrics especials: no requereix altaveus ni similars, és suficient amb la interfície del ratolí.
USABILITAT:
Es pot fer servir
online, per tant no cal descarregar cap programa.
INTERACTIVITAT:
- Tipus de resposta del sistema: té una resposta immediata, però la velocitat de carregar les imatges i generar el gif pot variar en funció de la connectivitat que es tingui a la xarxa.
- Què permet fer a l’usuari? Generar gifs.
- Quines possibilitats didàctiques ofereix? Es pot fer servir a informàtica i a plàstica, per tal de muntar una seqüència d’imatges relacionades amb l’assignatura o els treballs realitzats i posteriorment enllaçar-ho al bloc de l’escola per compartir-ho amb les famílies.
PROPOSTES DE MILLORA:
Que la pàgina estigués en català.
És interessant saber com es poden realitzar els gif. però no sé com podria introduir aquest element a una classe de plàstica. Suposo que hi hauran moltes activitats per proposar però mai m'hi havia parat a pensar.
ResponElimina