dissabte, 17 de maig del 2014

Doodlecast for Kids


  • Què és? 

Doodlecast for kids és una aplicació per IOS per a nens de Primària i Infantil. Als alumnes tant de Primària  com d’Infantils poden treballar el dibuix però també el vocabulari i per exemple la gramàtica, sempre a partir del seu nivell

Aquesta aplicació permet crear vídeos a partir de dibuixos o de modificacions d’imatges a partir del dibuix. Té la opció de dibuixar sobre una imatge pre-dissenyada, a partir d’un  model,  sobre paper en blanc, a partir d’una frase, i es pot usar diversos colors i pinzells, esborrar i gravar sons i la veu. Un cop realitzat el vídeo es pot guardar i compartir-lo als amics o la família.


  • Exemples d’aplicació

Als Mestres els agrada molt aquesta aplicació perquè permet que els alumnes aprenguin d’ells mateixos i dels seus companys. Cal dir que a les escoles l’utilitzen a partir de l’Ipad.
En el següent vídeo un alumne realitza una gravació en què explica, a partir d’una fotografia, que ha recol·lectat brossa durant 2 dies i la cataloga segons ell lloc on s’ha de llançar.
Permet també narrar històries i organitzar el fets de manera conscient i ordenada:
 https://www.youtube.com/watch?v=OLZxtdz82Ww

És una aplicació realment adequada per treballar l’originalitat i la creativitat dels alumnes:

  • Altres usos per l’escola

 “-My graduate student intern and I have found that this app has been very motivating to several articulation students working at the sentence and carryover levels.  We use it in combination with articulation word lists and have the students make up sentences and stories using their target sounds.

-I have also found this to be a really useful tool when working with targets such as multiple meaning words, figurative language and vocabulary.

-The app has a built-in lens on setting and emotions, as the home screen allows you to pick settings such as “water” or “sky” such that those are pre-drawn on the screen, and you can add to them.  These aspects contribute to the app’s usefulness as a narrative development tool.

2 comentaris:

  1. M'encanta, si les escoles es poden permetre treballar amb dispositius iOS jo no dubtaria en fer-lo servir, crec que pot resultar molt útil per l'aprenentatge dels nens i nenes.

    ResponElimina
  2. Bones noies!
    Ens ha assemblat molt interessant aquesta experiència i seria molt enriquidora poder-la treballar!
    El problema amb el que ens hem trobat és que no totes les escoles poden permetre's treballar amb iOS, tot i així, pot ser un gran projecte per portar endavant.

    ResponElimina